Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu

Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się wielką ilość warzyw. Warzywa to bardzo bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – sprawdź http://www.nasz-psycholog.pl. Nadrzędnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, w zasadzie kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada popijać mnóstwo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Towary zbożowe i mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to z reguły 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, wybitnie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Do tego bogata jest w błonnik, który ma gigantyczne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
źródło: http://polishseo.com.pl, http://polishseo.pl, http://componentsource.com.pl, http://es8000.pl

Pozostałe artykuły:

Categories: Rozrywka

Comments are closed.

rejsy statkiem

Rejsy najczęściej kojarzą się każdemu z ściśle mówiąc nadzwyczaj dużym ...